De gebedsnoot

Op de fiets luisterde ik naar een podcast van het Rijksmuseum. Het ging over een gebedsnoot, een middeleeuws kunstwerk. Een houtsnijwerk ter grootte van een pingpongbal. Het bevat een christelijk tafereel in een notendop. De eigenaar gebruikte het om mee te bidden en mediteren.

Gebedsnoot, Nederlanden begin 16e eeuw. Bukshout, gedeeltelijk gepolychromeerd. Diameter 4,4 cm

Flow

Wat de conservator van het Rijksmuseum vertelde, was dat het kijken naar zo’n gebedsnoot je in een flow brengt, omdat het zo klein is. Je verliest je besef van tijd. Je hebt geen idee hoe laat het is en hoe lang je al bezig bent met – in dit geval- kijken.

En dat deed me denken aan de workshop over werkplezier die ik deze week gaf. In je werk kun je namelijk ook in een flow zitten. Het zijn momenten waarbij je volledig opgaat in je werk en je jezelf vergeet. Wanneer zat jij in je werk in een flow en had je het gevoel dat alles klopte?

Als je dat weet, kun je kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer taken kunt oppakken die je in een flow brengen, zodat je werkplezier toeneemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: