Over Marije

Mijn naam is Marije de Groot. Ik ben een doelgerichte coach. Ik richt mij op professionals die willen ontdekken hoe ze beter tot hun recht kunnen komen in hun werk. En ik begeleid teams in hun ontwikkeling. Mijn missie is dat mensen met plezier werken.

Mijn manier van coachen

Ik coach het liefst buiten. Ik wandel samen met jou in het bos of in een park. We zoeken de stilte op en ontdekken wat het is dat je tegenhoudt of belemmert in je werk en je leven. Door te erkennen wat er aan de hand is, gaat het vaak vanzelf om een volgende stap te nemen. Ik werk met elementen uit de natuur of de stad, als spiegel voor jezelf. Door de omgeving te gebruiken, zet je je intuïtie aan en ga je sneller uit je hoofd.

Wie ik ben

Ik ben opgegroeid in Zevenhuizen in Zuid-Holland. Daar woonde ik met mijn ouders en jongere zus. Na de middelbare school ben ik in 1994 Politicologie gaan studeren in Leiden. Daar heb ik een hele fijne tijd gehad. Ik voelde me vrij. In die periode zijn mijn ouders gescheiden. Dat heeft veel invloed gehad op mijn leven. Zoals het besef dat niet alles maakbaar is. Tijdens mijn studie heb ik alleenstaande minderjarige asielzoekers begeleid. Mijn eerste baan in 2001 was bij de IND als hoormedewerker. In 2007 heb ik de overstap gemaakt naar Logius, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar ben ik 15 jaar gebleven en had ik verschillende functies. De rode draad was communicatie en de ontwikkeling van mensen. Mijn interesse in de ontwikkeling van mensen heeft ertoe geleid dat ik in 2015 de opleiding tot interne coach ben gaan doen bij InterCoach. Sinds die tijd heb ik me ontwikkeld als coach gericht op werkgerelateerde vraagstukken. In 2018 startte ik mijn eigen praktijk.

Mijn opleiding en accreditatie

Ik ben geaccrediteerd coach via de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en ik volg de Internationale Ethische Code | IEC. Dit zijn richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. Ik ben werkzaam als coach sinds 2015. Hier lees je mijn profiel. Ik heb een algemene coachopleiding gedaan via InterCoach. Daarna heb ik me gespecialiseerd in wandelcoaching bij Atma. In 2019 heb ik een opleiding teamcoaching gedaan en in 2021 heb ik een masterclass provocatief coachen gedaan en de verdiepingsleergang Wandelcoaching bij Atma afgerond. In 2022 heb ik een training Deep Democracy afgerond. En dit jaar ben ik gestart met de basisopleiding ACT (Acceptance en Commitment Therapy). Met intervisie en supervisie blijf ik mezelf ontwikkelen.

Kennismaken? Graag!

degrootcoach@gmail.com | 06 41298334

%d bloggers liken dit: