Een tarotkaart: tips voor reflectie

Afgelopen weekend liet ik me verleiden om een tarotkaart te trekken. Welke kaart ik trok, weet ik niet precies meer. Wat ik wel heb onthouden, is dat deze kaart hielp om mijn gedrag weer eens onder de loep te nemen. Een ervan is dat ik vaak hoge eisen stel aan mezelf en aan anderen. Dat kan wel een tandje minder. En zo begon ik deze week met een paar goede voornemens.

Reflecteren op je manier van handelen helpt om te groeien als mens en als professional. Daar ben ik van overtuigd. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de tips hieronder kun je op een makkelijke manier aan de slag. 

  • Wandel ongeveer 30 minuten, zonder doel. Kijk wat er bij je opkomt en schrijf dat aan het einde van de wandeling op. Wat is de rode draad? 
  • Ga op zoek naar een kunstwerk (standbeeld, schilderij) in je omgeving (binnen of buiten). Stel jezelf de vraag: Wat symboliseert dit voor mij? En: wat heeft het mij te zeggen?

  • Typ/ schrijf een week lang elke ochtend 1-2 bladzijden vol met je gedachten, alles wat bij je opkomt, en leg deze dan weg. Hoe verloopt de rest van je dag? 
  • Krijg een inzicht met behulp van de natuur door te wandelen met deze coachopdrachten.
  • Ga rustig zitten of wandelen en stel jezelf de volgende vraag: Stel je wordt op een dag wakker en er is een wonder gebeurd. Wat is er dan allemaal anders? Leef je in en geef aandacht aan elk detail. Wat doe je, hoe voel je je, waar ben je en met wie. Tot slot bedenk je welke concrete actie je nu kunt uitvoeren om het wonder te laten geschieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: