Weer een dag

De podcast Weer een dag luister ik bijna elke dag. Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen spreken elkaar 12 minuten over hun leven en de wereld daaromheen. Voor mij is het een fijn begin van de dag, omdat de podcast me aan het lachen maakt. Even geen serieuze zaken waar mijn aandacht naar toe gaat en mijn gezicht doet rimpelen. Lachen geeft me een gevoel van zorgeloosheid.

Zorgeloos voel ik me ook als ik bij de zee ben. Eerst omschreef ik het als een gevoel van vrijheid. Maar toen ik er langer over nadacht, bleek dat het er om gaat dat ik bij de zee zonder zorgen ben. Het water, het eindeloze uitzicht, het strand en de warmte van de zon maakt dat ik al mijn zorgen vergeet en mijn gedachten tot rust komen. Ik ben dan in het heden, denk ik. De zorgeloze Marije.

Als je weet waar je vrolijk van wordt, is dat heel fijn. Een oefening om daar vaker bij stil te staan, is om bij je thuis, in de natuur of in de stad op zoek te gaan naar iets dat symbool staat voor jouw vrolijkheid of zorgeloosheid. Dat kan een plant, een schilderij, een beeld, een sieraad, een instrument, een boom… of een podcast zijn!

Foto door Kellie Churchman op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: