Tijd voor een andere baan?

Herken je dat gevoel van onrust? Het gevoel dat je al zo lang op dezelfde plek werkt en dat je wel iets anders zou willen? Het kan ook zijn dat je gevoel beïnvloed wordt door hoe het het hoort: om de 5-7 jaar van baan wisselen. Je collega’ s zullen wel denken!

Wellicht komt dat gevoel van onrust de laatste tijd vaker naar boven. Je hebt meer tijd om erover na te denken. Of door de gebeurtenissen (Corona) ga je nadenken over de zin van het leven en de zin van je werk. Doet het er toe wat ik dag in dag uit doe? Dat is een logische vraag. Maar je kunt er ook van schrikken. Heb ik al die tijd iets gedaan wat geen of minder waarde heeft dan ik dacht?

Hoe ga je met die gevoelens om? Wat mij helpt is om te denken dat het gevoel er nu is, en ook weer zal verdwijnen of veranderen. In het begin van de Corona-tijd had ik bijvoorbeeld meer last van onrust dan een paar weken later. Een andere tip is om het gevoel dat je hebt te laten bestaan en te benoemen. Hee, ik voel onrust. Ik merk het aan mijn buik, schouders of dat ik slecht slaap. Deel het met je huisgenoten, familie of vrienden. Dan merk je waarschijnlijk dat je minder gespannen wordt.

En is het daadwerkelijk tijd voor een andere baan? Dat antwoord is aan jou. Neem de tijd om te onderzoeken wat maakt dat je een andere baan wilt. Ligt het aan je baan of gaat het om iets anders dat speelt? Ligt het aan de functie of aan de organisatie? Heb je last van je leidinggevende? Gaat het om de inhoud, de manier van werken of het aantal uren dat je werkt?

Gun jezelf de tijd om hier over na te denken door een wandeling te maken, te mediteren of het er met mensen die je vertrouwd over te hebben. Dat kan ook een collega zijn. Wie weet verdwijnt het gevoel van onrust of besluit je om van baan te veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: